Open the menu

Jacques van Kimmenaede

"Als je belt, wordt je snel geholpen"

Jacques van Kimmenaede woont met zijn vrouw Marijke al geruime tijd in Blauwstad. Een waterrijk natuur- en woongebied 25 km ten oosten van de stad Groningen. Naast het Oldambtmeer dat pas in 2006 ontstaan is door weilanden onder water te laten lopen. Ze hebben destijds hun eigen droomhuis laten ontwerpen en dat is van alle gemakken voorzien. Een warmtepompinstallatie zorgt voor verwarming en koeling van hun onder architectuur gebouwde bungalow. Klimacom verzorgt de service en onderhoud er van.

Verwarming, koeling en luchtventilatie

“Wij waren waarschijnlijk een van de eersten bij het installatiebedrijf dat het moederbedrijf van Klimacom is, waar een warmtepompinstallatie geplaatst werd”, steekt Jacques van Kimmenaede van wal. Een mooie oplossing om zo’n huis met veel vloeroppervlakte en grote ramen in de zomer aangenaam koel en in de winter comfortabel warm te houden. Daarvoor zitten zes leidingen 50 meter diep in de grond. De aardwarmte wordt zo gebruikt voor een prettig binnenklimaat het hele jaar door. “In het begin hebben we wat kinderziektes gehad en moesten we wel wennen aan de nieuwe installatie, maar problemen werden snel en adequaat opgelost.” vervolgt hij.

Onderhoud & service

“Als een installateur je bevalt, dan ben je geneigd deze weer te nemen”, redeneert Van Kimmenaede. Beroepsmatig en als privépersoon maakt hij jarenlang naar volle tevredenheid gebruik van de diensten van Huisman Warmtetechniek, waar de Huisman Groep zijn oorsprong in vindt. De onderhoud en service tak ervan is sinds medio 2016 verder gegaan als zelfstandig servicebedrijf onder de naam Klimacom.

Klantvriendelijk

“Als je elkaar niet vaak ziet, dan is dat een goed teken” merkt Van Kimmenaede op. Het jaarlijkse onderhoud zorgt voor minder kans op storingen en het voorkomen van problemen. En als je belt, wordt je snel geholpen, ondervond Jacques van Kimmenaede toen hij een keer blikseminslag had. “De installatie was kapot. Daar kan zo’n bedrijf niks aan doen. Direct stond een monteur op de stoep om het defect te repareren.”

Duurzaam

Inmiddels heeft de inwoner van Blauwestad zonnepanelen het dak staan. Dat is een mooie combinatie. Hij verwarmt, koelt en ventileert zijn huis niet alleen met een duurzame energiebron die onuitputtelijk is. “Ik ben nu ook energieneutraal”, concludeert Van Kimmenaede. Dat geeft een goed gevoel.

  • Jarenlange ervaring
  • Langere levensduur
  • Erkende monteurs
Een Webba website